ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

 

1. Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα
Το Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα στοχεύοντας στην εκπαίδευση, την επιμόρφωση, την καλλιέργεια και την ψυχαγωγία των δημοτών, στηρίζει τις πολιτιστικές δραστηριότητες των διαφόρων τοπικών συλλόγων, φορέων και σχολείων, ενώ παράλληλα υλοποιεί και ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες, μέσα στα πλαίσια ευρύτερων πολιτιστικών εκδηλώσεων - θεσμών του δήμου, αλλά και ανεξαρτήτως αυτών, καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Οι δραστηριότητες του Πολιτιστικού Κέντρου περιλαμβάνουν επιλεγμένες θεατρικές παραστάσεις, προβολές, συναυλίες, παρουσιάσεις, εικαστικές εκθέσεις, εκδηλώσεις με θέμα την παράδοση, διαλέξεις επιστημόνων και ανθρώπων του πνεύματος και ημερίδες με ποικίλα αντικείμενα. Επιπλέον, σε καθημερινή βάση, το Πολιτιστικό Κέντρο φιλοξενεί τα προγράμματα εργαστηριών τέχνης, τα πρακτικά και θεωρητικά μαθήματα της Μουσικής Σχολής, της Παιδικής Χορωδίας και των εργαστηριών Κιθάρας ,Πιάνου και βιολιού και τα Θεατρικά εργαστήρια.
Λειτουργικότητα χώρων Πολιτιστικού Κέντρου:
• Πρώτο υπόγειο: αίθουσα εικαστικών ενηλίκων
• Ισόγειο: φουαγίέ, αμφιθέατρο.
Το αμφιθέατρο διαθέτει 270 θέσεις και οι διαστάσεις της σκηνής είναι 9,00μ x 14,20μ.
• Πρώτος όροφος: γραφεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης, αίθουσα θεωρίας της μουσικής και αίθουσα παιδικών εικαστικών.
• Το Πολιτιστικό Κέντρο διαθέτει ακόμα 3 εξωτερικές αίθουσες στις οποίες λειτουργούν τα ατομικά μαθήματα της Μουσικής Σχολής Φιλαρμονικής και των μουσικών εργαστηρίων (κιθάρα, βιολί, πιάνο κλπ)
Για την σωστή λειτουργία του χώρου και για την εξοικονόμηση χρημάτων μακροπρόθεσμα, δρομολογείται η εγκατάσταση ηχητικού και φωτιστικού εξοπλισμού και η διαμόρφωση της σκηνής με την εγκατάσταση αυτόματων αυλαίων.
Διεύθυνση: Κλειτάρχου & Αριστείδου, Γέρακας - Αθήνα, Τ.Κ. 153 44
Τηλέφωνο: 210 6619937
Fax: 210 6619938
Ώρες γραμματείας: 09:00 – 17:00
email: info@kedp.gr

πρόσβαση με ΜΜΜ
http://www.oasa.gr/xmap.php?id=p302
Με μετρό στάση Δουκ. Πλακεντίας και με λεωφορείο έως στάση NIVEA με:
302 ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΟΥΚ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ – ΓΕΡΑΚΑ

303 ΣΤ. ΝΟΜΙΣΜ. - ΓΕΡΑΚΑΣ (Μέσω ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ)

Καθώς και με Δημοτική Συγκοινωνία Γέρακα από Εθνικής Αντιστάσεως (παλιό τέρμα Ο.Α.Σ.Α.) προς στάση Αγ. Νεκταρίου (Μαρινόπουλος) και από Θεσπρωτικού – ΔΕΣΗ (Κρήτης) προς Εθν. Αντιστάσεως
http://www.kedg.gr/pages.asp?pid=9&subid=81

 

 

2. Θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος
Έπειτα από δύο χρόνια διακοπής της λειτουργίας του, ο Δημοτικός Κινηματογράφος, άνοιξε πάλι τις πόρτες του. Εκσυγχρονίζοντας τις υποδομές και τον εξοπλισμό και βελτιώνοντας ταυτόχρονα το πρόγραμμα των ταινιών, ο Δήμος Παλλήνης και η Κοινωφελής Επιχείρηση, κατόρθωσαν να προσελκύσουν και πάλι τους φίλους της 7ης Τέχνης.


Προοπτικές
Στο τομέα του Πολιτισμού βρισκόμαστε σε αρχική φάση ανάπτυξης, γεγονός που απαιτεί προσεκτικό – σταδιακό σχεδιασμό των δράσεων και των προγραμμάτων, ώστε να ανταποκρίνονται τόσο στις απαιτήσεις όσο και στις σημερινές δυνατότητες της επιχείρησης. Ο στόχος της επιχείρησης για την επόμενη διετία στον τομέα του Πολιτισμού, είναι η προσέλευση περισσοτέρων μαθητών στα υπάρχοντα προγράμματα, η αξιοποίηση αυτών στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και η δημιουργία καινούριων τμημάτων θεατρικής έκφρασης.